Galiyeli Bütün Et
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Üzerinde oluşan beyaz köpüğü bir kaşık yardımıyla alın. İri parçalar halinde doğranmış kemikli kuzu etini tereyağında önlü arkalı kızartın. Daha sonra etleri bir tencereye alın ve tavadaki tereyağını üzerine gezdirin. Etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine et suyundan gezdirin. Galiye için otların yapraklarını ayırın, yıkayın ve süzün. Derin bir tencerede kaynayan suda pazı yapraklarını 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Her seferinde suyu değiştirmek suretiyle diğer otları da aynı şekilde haşlayın ve süzün. Haşlanan otları elinizle sıkın. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı erimiş tereyağında kavurun. Haşlanmış otları katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Ocağın altını kapatın ve kavrulmuş otları etle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri