Geleli Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Bıçakla doğrayın ve tuz ekleyip, ısıya dayanıklı bir kabın dibine yayın. Yağı bir tencereye alıp, ısıtın ve eti ilave edin. Rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun. İçine yemeklik doğranmış soğanı katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve salçayı katıp, 2 dakika daha kavurun. Kaynar suyu ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin. Çok az suyu kalınca tuzunu ekleyin ve eti patlıcanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.