KONTRFİLESİ çıkarılıp zarları alınmış ve ince şekilde açılmış kuzu sırtını tuz ve karabiber ile harmanlayın. İç harcı hazırlamak için, soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tencereye alarak antepfıstığı ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra fıstıklı karışıma ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, tozşeker, nane, tarçın, yenibahar, karabiberi ve kuşümüzünü ekleyin. Suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin. Harmanlayıp kenara alın.
Pazı yapraklarını kaynar suya daha sonra buzlu suya atıp çıkarın. Pazı yapraklarını düzgünce açın. Hazırladığınız iç harcı pazı yapraklarına pay edip rulo şeklinde sarın. Yaprakların açılmaması için kürdan yardımı ile sabitleyin. Tava veya ızgarada etleri alt üst ederek rengi dönene kadar hafifçe pişirin. Bir fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 160- 180 derece fırında 7 dakika daha pişirin.
Enginar ve kırmızı pancarı enine ince dilimler halinde kesin. Kaynar suya atıp çıkarın. Kızgın tavaya zeytinyağını alarak enginarları ilave edin. Hafifçe kızartarak servis tabağının ortasına alın. Ilık salata için, dolmalık biber ve havucu jülyen doğrayın. Enginarları kızarttığınız tavada hafifçe kızartıp servis tabağına yerleştirin. Etleri de servis tabağına alın. Börülce, piyazlık doğranmış frenk soğanı, istifno, hardal otu, radika ve salatalık kabuğunu kaynar suya atıp 4- 5 saniye sonra çıkartın. Daha sonra servis tabağına alın. İçi boşaltılmış rezeneleri, 7 dakika kaynar suda haşlayın. Daha sonra tavada hafifçe kızartın. Servis tabağına dik duracak şekilde yerleştirin. Yeşilliklerin üzerine arzuya göre limon suyu, sirke ve zeytinyağı gezdirerek servis yapın.