Gulaş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ tencereye alın. Suyunu salıp, yeniden çekene dek pişirin. Küp doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, ikiye bölünmüş sarmısak ve tereyağını ilave edip, soğanların rengi dönene kadar kavurun. Sirkeyi ekleyip, 30 dakika daha pişirin. Et suyu, defne yaprağı, karabiber, kimyon, mercanköşk ve tuzu ilave edin. Ara ara karıştırarak et yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

    Dipnot: Macarların geleneksel yemeği olarak bilinen "Gulaş", Osmanlı İmparatorluğu zamanında yeniçerilere, büyük kazanlarda yapılırmış. Orijinal adı "Kul aşı" olan bu et yemeği zamanla değişime uğrayıp, "Gulaş" ismini almış.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.