Hamurda Kuzu Tranç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Trançları, zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı ile ovalayın. İyice kızdırılmış döküm tavada çevirerek mühürleyin ve kenara alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritip ada çayını bir-iki çevirerek soteleyin. Hamur için unu derin bir kaba eleyin. Sirke, tuz, zeytinyağı ve su ekleyip yoğurun. Elastik bir kıvam aldığında hamurun üzerini örtün. 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 bezeye ayırıp, her birini merdane yardımıyla etleri kaplayacak büyüklükte açın. Her birinin ortasına 1 adet tranç yerleştirip, adaçayı ve 1'er dilim pastırma koyun. Daha sonra hamuru bohça gibi eti kaplayacak şekilde kapatın. Birleşme noktaları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçak yardımıyla bir-iki yerinden ince kesikler atın. Pişirme kağıdı ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişirme kağıdını alıp, üzeri açık olarak yeniden fırına verin ve üzeri kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.