KIYMAYI geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, sarmısak, zencefil, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sosu için, 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp, unu ilave edin. Unun rengi dönene kadar kavurup üzerine et suyunu ekleyin. Daha sonra rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye alın. 15-20 dakika çok kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pilav için pirinci yıkayıp 25 dakika ılık suda bekletin ve süzün. Hindistancevizi yağını bir tencereye alıp pirinci 2-3 dakika kavurun. Üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş hindistancevizini katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlenmeye bırakın. 4Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 5Ortası boş bir kek kabını hafifçe yağlayın. Pilavı içine döküp üzerini düzeltin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Köfteleri tabağın ortasındaki boşluğa koyun. Pilavın etrafına patates dilimlerini yerleştirip servis yapın.