Hünkar Beğendi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kebabı hazırlamak için, yarım su bardağı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine etleri ekleyin ve orta ateştepişmeye bırakın. Diğer taraftan margarini eritip küp doğradığınız soğanları ve havucu kavurarak etlere ekleyin. Salçayı ve tuzunu da ilave edip bir iki çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyu azaldıkça ilave ederek etleri pişirin. Beğendi için, patlıcanları yıkayıp bir kürdanla birkaç yerinden delin.Daha sonra ocakta ya da fırında közleyip kabuklarını soyun ve acılığını alması için limonlu suya koyun. Birkaç dakika bekletip sudan alın ve ince kıyın. Bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin. 2 dakika sonra patlıcanları, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu da ekleyip koyu bir kıvam alanakadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri ilave edin. Közlenmişdomates, biber ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL