Hünkar Beğendi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle patlıcanlar ocakta yada fırında közlenir.Diğer tarafta tereyağ eritilip içine un konup pembeleştirilir.Bu arada közlenmiş patlıcanlar soyularak ince ince doğranır.Pembeleştirilen karışıma ilave edilip kısık ateşte karıştırılır.Bu arada süt ilave edilir.Fokurdayıncaya kadar ocakta kısık ateşte tutulur.Kaşar peyniri rendesi ve tuz eklenerek altı kapatılır.Böylece beğendisi hazırlanmış olur.
    Bu arada diğer tarafta soğan,kabukları soyulmuş domates ve yeşil biber ince ince doğranır.Tencerenin içine öncelikle kuşbaşı doğranmış dana eti konur.Suyunu salıp çekinceye kadar hiçbişey ilave etmeden çevrilir.İçine önce yeterince zeytinyağı(sıvıyağ) ve soğan,sonra biber ve domatesler eklenir.Yetecek miktarda sıcak su ve tuzu eklenip kapağı kapatılıp pişirilir.Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Servis yapılırken tabağa önce beğendi konur.Üzerine de et yayılarak konur ve servisi yapılır..

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.