İşkembe Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İşkembeyi parçalara bölüp temizleyin. Tuz ve limon suyuyla ovup bir kevgirde bekletin. Pirinç, ince doğranmış soğan, domates salçası, biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, limon suyu, sıvı yağ ve kıymayı karıştırıp, dolmanın içini hazırlayın. İşkembe parçalarının ortasına hazırladığınız içten koyun. Uçları üst üste gelecek şekilde ikiye katlayın ve iplikle dikin. Düdüklü tencereye sıvı yağ ile domates salçasını koyup kavurun. İşkembe dolmalarını da tencereye alıp, salçayla biraz kavurun. Daha sonra üzerine su ilave edip, 1 saat kısık ateşte pişirin. Daha sonra tabağa alıp, üzerine karabiber, kimyon ve pul biber serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...