İşkembe Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İşkembeyİ bol suyla yıkayıp, tuz ve kişnişle ovun. Biraz bekletip iyice yıkayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, et, baharatlar, tuz ve sıvıyağı karıştırın. İşkembeyi çay tabağı büyüklüğünde kareler halinde kesin (yaklaşık 15 adet çıkacak). Hazırladığınız harcı işkembelerin üzerine koyup, işkembeyi katlayarak iki kenarını dikin. Bir kenarı açık kalsın. Bu şekilde hazırladığınız dolmaları su dolu bir tencereye koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, suyunu süzüp, yeniden su dolu bir tencereye alın. Tuz ve sıvıyağ ekleyin. 3 saate yakın, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.