İslim Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup uzunlamasına 4 dilim halinde kesin. Yarım saat, acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Kağıt havluyla kurulayıp, sıvıyağda kızartın. Ayrı bir yerde eti, yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberle soteleyin. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Kızaran patlıcanların iki adedini düz bir zemine, üst üste çapraz yerleştirin. Ortasına, pişen etten bir miktar koyun. Patlıcanların uç kısımlarını üstte birleştirip, açılmaması için kürdanla tutturun. Kürdanların üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biber yerleştirin. Patlıcanları tencereye yerleştirip, az miktarda sıcak su ilave edin. Domates ve biberler hafif yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.