BONFİLE dilimlerini inceltmeden bir servis tabağına alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve suyu etin
üzerine gezdirin. Sıvıyağ ve fesleğeni ekleyip üzerini folyo ile kapatın. 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Etleri sosundan çıkartıp yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Suyunu bırakıp çekmeye başladığında şarabı ekleyin. Arada sırada etleri çevirin. Üzerine kekik, tuz ve karabiber ekleyip kızartın. Tavayı ocaktan almadan
önce fesleğen ve köri serpip, 3-4 dakika daha kızartın. Safranlı pilav için pirinci sıcak tuzlu suda yarım
saat bekletin. Suyunu süzüp birkaç defa yıkayın. Tereyağını yayvan bir tencerede eritin. Pirinçleri ilave
edip 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edip tuz ve safranı serpin. Kapağını kapatıp önce harlı, daha sonra
kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Küçük bir kaseye pilavı doldurup
servis tabağına ters çevirin. Etle birlikte servis yapın.