Kabak Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAĞI soyup içini oyduktan sonra ince dilimlere kesip tuzlayın ve 8 saat bekletin. Bulguru 1 su bardağı ılık suyla yoğurun. Daha sonra kıymayı ilave ederek yoğurma işlemine devam edin. Rendelenmiş soğan, reyhan, kırmızı tozbiber ve karabiber ilave edip, yoğurun. Önceden hazırlamış olduğunuz kabakları yıkayıp, süzün. Hazırlamış olduğunuz içten birer parça koyup, sarın. Yetecek kadar ılık suya etsuyu tabletini ilave ederek, kabakların üzerine gezdirin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra tabağa alınan dolmaların üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip, sebzelerle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL