Kaburga Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABURGA ile deri arasını elinizle, delmeden yavaş yavaş açın. Ayrı bir yerde pilavı hazırlayın. Bunun için,
    tuzlu ılık suda ıslanmış pirinci, dolmalık fıstıklarla birlikte sıvıyağda kavurun. Üzerine üzümleri ilave edin. 3 su bardağı su, 1 adet kesmeşeker, tuz, karabiberi de ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Ardından demlenmeye bırakın. Soğuyan pilavı kaburga ile deri arasına doldurun. Bu kısmı da pamuk ipliği ile dikin. Önce bakır bir tencerede hafifçe çok az sıvıyağ ile kızartın. Ardından da kaynar su koyarak, kısık ateşte 2 saat kadar haşlayın. Suyunu çekince tekrar çok az sıvıyağ ile kızartın. Sıcak olarak, ipliklerini çıkarıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...