Kaburga Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABURGA ile deri arasını elinizle, delmeden yavaş yavaş açın. Ayrı bir yerde pilavı hazırlayın. Bunun için,
    tuzlu ılık suda ıslanmış pirinci, dolmalık fıstıklarla birlikte sıvıyağda kavurun. Üzerine üzümleri ilave edin. 3 su bardağı su, 1 adet kesmeşeker, tuz, karabiberi de ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin. Ardından demlenmeye bırakın. Soğuyan pilavı kaburga ile deri arasına doldurun. Bu kısmı da pamuk ipliği ile dikin. Önce bakır bir tencerede hafifçe çok az sıvıyağ ile kızartın. Ardından da kaynar su koyarak, kısık ateşte 2 saat kadar haşlayın. Suyunu çekince tekrar çok az sıvıyağ ile kızartın. Sıcak olarak, ipliklerini çıkarıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.