Kaburga Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve derin bir kaba alın. İçine yemeklik doğranmış soğan, kabuğu soyulup küp doğranmış domates, 1 çorba kaşığı salça, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Kaburganın üst derisini kaldırarak bir oyuk meydana getirin. Bu oyuğun içine hazırladığınız pirinçli karışımı doldurun ve dikin. Tereyağını büyük bir tencereye koyup, eritin ve kaburgayı pembeleşene kadar kızartın. Diğer taraftan suyun içinde kalan 2 çorba kaşığı salçayı açın ve kaburganın üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve önce harlı, kaynayınca kısık ateşte 2-3 saat pişirin. Pişen kaburga dolmasını fırın tepsisine alın ve üzerine eti pişirdiğiniz salçalı sudan gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.