Kalburabastı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Hamur içinse, tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde oval bir şekil verin. Daha sonra ters çevirdiğiniz kevgire ya da rendenin üzerine bastırın. Hamuru da ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.