Keşkekli Kuzu İncik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Keşkeği hazırlamak için buğdayı 2-3 saat suda bekletip süzün. Bir tencereye 4 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine su ve buğday ilave edip, pişmeye bırakın. Suyunu çekmek üzereyken sütü ekleyin. Buğday sütü yarı yarıya çekince tuz ve karabiber ilave edin. Tamamen çekince ocaktan alın. 2 Kuzu incikleri sıvı yağda çevirerek kızartın. 3 çorba kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı rengi dönene dek kavurun. 3 Üzerine kızarttığınız incikleri ilave edin. Birkaç dakika birlikte soteledikten sonra salça ve unu katın. Bir-iki dakika sonra üzerini geçecek kadar sıcak su, karabiber, toz kırmızıbiber, zerdeçal ve tuz ekleyin. Et yumuşayana dek pişirin ve keşkekle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...