Keşkekli Kuzu İncik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Keşkeği hazırlamak için buğdayı 2-3 saat suda bekletip süzün. Bir tencereye 4 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine su ve buğday ilave edip, pişmeye bırakın. Suyunu çekmek üzereyken sütü ekleyin. Buğday sütü yarı yarıya çekince tuz ve karabiber ilave edin. Tamamen çekince ocaktan alın. 2 Kuzu incikleri sıvı yağda çevirerek kızartın. 3 çorba kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı rengi dönene dek kavurun. 3 Üzerine kızarttığınız incikleri ilave edin. Birkaç dakika birlikte soteledikten sonra salça ve unu katın. Bir-iki dakika sonra üzerini geçecek kadar sıcak su, karabiber, toz kırmızıbiber, zerdeçal ve tuz ekleyin. Et yumuşayana dek pişirin ve keşkekle birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.