Kiraz Yaprağında Ekşili Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KİRAZ yapraklarını haşlayın. Yarmayı tuz ve yarım su bardağı su ile (su az gelirse ekleyebilirsiniz) yoğurup hamur hazırlayın. Yaprakların ortasına yarmalı harçtan paylaştırıp, sarın. Sarılan yaprakları üç sıra olacak şekilde tencereye dizin. Üzerini hafif kapatacak şekilde su koyun. Kaynamaya başlayınca kısın. Biraz daha su ekleyerek haşlayın. Bu arada ince ince doğranmış soğanları, kızdırılmış sıvıyağ ve tereyağı karışımının içinde kavurun. Erik ekşisi, un, yumurta sarısı, şeker ve etsuyu tabletini, biraz suyla hazırladığınız ayrana ekleyip, karıştırın. Daha sonra haşlanmış yaprak suyundan 1-1.5 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Kaynarken yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırın. Daha sonra kiraz yaprağıyla sarılmış köfteleri süzün. Kaynayan ayrandan bir su bardağı alıp kavrulmuş soğana ekleyin. Geriye kalan ayranı sarmaların üzerine döküp, birlikte kaynatın. Kaynarken bir çorba kaşığı kavrulmuş soğanı da yemeğin üzerine ilave edin. Köfteleri ateşten alarak, servis tabağına koyun. Soğan sos ve taze soğanla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.