Enginarların orta göbeği kopartılır ve tüğleri iyice gidene kadar gerekirse bir kaçık yardımıyla temizlenir. Temizlenen enginarlar limonlu su dolu bir çukur kabın içine atılır.(Renkleri bu şekilde kararmaz.) Ayrı bir tavada kıyma ve soğanlar kavrulur . Kavurma işi bitince ,ince doğranmış maydanozlar ve pirinç içine eklenir. Malzemeler birbirine karışınca ocağın altı kapatılır. Bu malzeme 6 tane enginarın içine bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtılır. Enginarlar derin bir tencereye dizilir.İçine enginarların yarı seviyesine gelecek kadar ,salçalı tuzlu su ilave edilir ve pişirilir.(Normal dolma pişirme süresi yeterlidir.)Piştikten sonra üzerine yarım limon sıkılır.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.