Kuzu Budu (Oğlak) Kızartması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1KUZU budu ya da oğlak etini hıdırellez gününden bir önce alın. Rendelenmiş soğanı sıkıp suyunu bir kaba koyun. Tozşeker, tereyağı, süt ve tuzu ilave edin. Bu karışımla etin her tarafını iyice ovun. Kapaklı bir kaba koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yapışmaz yüzeyli bir tencerede altını ve üstünü harlı ateşte kızartın. Daha sonra azar azar sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar (yaklaşık 2 saat) pişirin. Eti kemiklerinden ayırın ve servis tabağına alın. 2Mantarları yıkayıp saplarını koparın. Daha sonra içine bir parça kaşar peyniri koyun ve fırın tepsisine yerleştirin. Domates ve sivri biberi de yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 3Eti dilerseniz lavaş ekmeğinin içine sarıp dürüm şeklinde, dilerseniz tek başına mantar, domates ve biberle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...