Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 Şevket-i bostanı yıkayıp, temizleyin. Büyük yaprakları elinizle ikiye bölün. Küçükleri olduğu gibi bırakın. Bir tencereye su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca şevket-i bostanı içine atın. 15 dakika kaynatın ve süzüp kenara alın.

    2 Kuzu etini haşlayın. Suyunu kenara ayırın. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi jülyen doğrayın. Kayısıları dörde bölün.

    3 Zeytinyağını bir tencereye alıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine şevket-i bostan, et, kırmızı biber ve kıyılmış sarımsak ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kuru kayısı ve eti haşladığınız sudan 1 su bardağını tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 15-20 dakika pişirip ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...