Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 Şevket-i bostanı yıkayıp, temizleyin. Büyük yaprakları elinizle ikiye bölün. Küçükleri olduğu gibi bırakın. Bir tencereye su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca şevket-i bostanı içine atın. 15 dakika kaynatın ve süzüp kenara alın.

    2 Kuzu etini haşlayın. Suyunu kenara ayırın. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi jülyen doğrayın. Kayısıları dörde bölün.

    3 Zeytinyağını bir tencereye alıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine şevket-i bostan, et, kırmızı biber ve kıyılmış sarımsak ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kuru kayısı ve eti haşladığınız sudan 1 su bardağını tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 15-20 dakika pişirip ocaktan alın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.