Kuzu Kafes Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEMİKLERİNDEN ayırdığınız kuzu kafesini düz bir zemine alın. Yıkanmış pirinci derin bir kaba alp, içine kıyılmış soğan ve maydanoz katın. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve tezgahın üzerine yaydığınız etin ortasına yerleştirin. Eti rulo şeklinde sarın ve üzerini kasap ipi ile dikin. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağında hazırladığınız kafes dolmasının her tarafını çevirerek pembeleştirin. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı salça ve 6-7 su bardağı suyu karıştırın. Kafes dolmayı içine yerleştirin ve önce harlı ateşte kaynayana kadar, daha sonra kısık ateşte 3 saat pişirin. Kuzu kafes dolmasını geniş bir tepsiye alın ve üzerine salçalı sudan gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.