Lahana Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İÇ malzemeyi hazırlamak için kıyma ve yıkanıp süzülmüş pirinci geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, domates, dereotu, maydanoz ve nane ekleyin. Salçaları, 1 su bardağı zeytinyağını, tuz ve baharatları ilave edip iyice harmanlayın. Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın. Lahananın kök kısmını kesip tencereye koyun. Yumuşayana dek haşlayın. Tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba aktarın. Yapraklarına ayırın ve yaprakların kalın damarlı kısımlarını alın. Hazırladığınız harçtan lahana yapraklarına koyup sarın. Yayvan bir tencerenin dibini lahana yaprağı ile döşeyip, sarmaları yerleştirin. Kalan 1 çay bardağı zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirip, tuz serpin. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edin. Üzerine porselen bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapattıktan sonra ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 20-30 dakika daha pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler