Lezzetin Dansı Sazende

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Etlerİ yıkayın. Üzerini aşacak kadar su ile pişirin. Pirince tuz ilave ederek, sıcak su ile ıslatın. Kuş üzümlerini de sıcak su ile ıslatın. Yarım saat bekletin. Soğanları halka halka doğrayın. 1 kaşık margarin ile teflon tavada soteleyin. Havuçların kabuklarını soyup, kibrit çöpü uzunluğunda ince kesin. Onları da bir kaşık yağ ile soteleyin. Kestane, badem ve antep fıstığının kabuklarını soyun. Pişen incik etlerini en derin teflon tencereye dizin. Üzerine önce sote edilmiş soğanı, daha sonra havuçları yayın. Pirinçleri yıkayıp, süzün. Kuş üzümü, kestane ve bahatları bir kasede harmanlayıp, havuçların üzerine yayın. Etsuyu tabletlerini suyla karıştırıp, pirinçlerin kenarından yavaşça süzün. Kalan margarini ilave edip, önce hızlı daha sonra kısık ateşte pişirip 5 dakika dinlendirin. Servis kabına ters yüz ederek çevirin. Teflon tavaya tereyağını alın. Sırasıyla badem, dolmalık fıstık ve antep fıstığını ilave edip, kavurun. Yemeğin üzerine gezdirip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.