Mantarlı Biftek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Biftekleri yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte pişmeye bırakın. Et suyunu saldıktan sonra kapağı açıp, biftekleri çevirin. 5 dakika sonra, ateşi hafif açıp, tavanın kapağını kapatmadan kızartır gibi pişirin. Bir kenarda beklemeye alın. Bu arada domatesleri rendeleyin. Soğanı piyazlık doğrayın. Sarmısakları halka, biberleri ince doğrayın. Mantarları da irice doğrayıp, yayvan bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin. Daha sonra soğan, sarmısak, biber ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Biftekleri de ekleyip, 10 dakika kadar pişirin. En son rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. 2 dakika sonra ocağı kapatın. Demlendikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL