Mellube

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Antepfıstıklarını suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Bifteklerin arasına sarıp rulo yapın. İplikle bağlayın. Tereyağında hafif pembeleşinceye dek kavurun. Üzerine etsuyu tableti karıştırılmış 8 su bardağı su koyun. Etler yumuşayıncaya dek pişirip, tuzunu ayarlayın ve etleri sudan alın. Patlıcanları halka halka dilimleyip, tuzlu suda beklettik- ten sonra, doğranmış biberle birlikte tereyağında hafif pembeleşene dek kavurun. Yuvarlak bir tencerenin dibine, ipleri çıkarılmış biftekleri dizin. Patlıcanları etlerin üzerine dizin. 3 su bardağı pirinci yarım saat haşlayın. Et ve patlıcanların üzerine haşlanmış pirinçleri koyun. Üzerine 4-5 bardak etsuyu ilave edin. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine kağıt havlu serin. Yarım saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip, süsleyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.