Meyhane Pilavı Eşliğinde Kuzu Tandır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1İKİ adet soğanı rendeleyip, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. Kuzu etinin her tarafına bu karışımı sürün. Eti buzdolabına alıp 1 saat dinlendirin. Daha sonra geniş bir tencereye koyup, üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 20 dakika pişirin ve eti tencereden alın. Salça ile yoğurdu karıştırın. Bir fırça yardımı ile yoğurtlu karışımı etin her tarafına sürün. 2Kalan 2 adet soğan, havuç ve kereviz saplarını temizleyin. İrice doğrayıp yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Sebzelerin üzerine kuzu etini koyun. Eti önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirin. Sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp (ara sıra tepsideki yağı bir fırça ile etin üzerine sürerek) 40 dakika, daha sonra da fırın ısısını 160 dereceye indirip 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Eti dilimleyerek servis tabağına alın. Meyhane pilavı eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...