Milföylü Rosto

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve üzerine eti ekleyin. Her tarafını çevirerek kızartın ve etrafında bir kabuk oluşmasını sağladıktan sonra ocaktan alın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi
    karıştırıp, etin her tarafına sürün. 2 Daha sonra eti zeytinyağı ilave edilmiş bir fırın kabına alın. Önceden
    ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin ve tel ızgara üzerine çıkarıp, dinlenmeye bırakın.
    3 Mantarları ince dilimleyin. 1 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine mantar, pul biber ve tuz ekleyin. Suyunu çekene dek harlı ateşte pişirin. Ocaktan alıp maydanoz ekleyin. 4 Milföyleri yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Unlu zeminde merdane
    yardımıyla 1 mm kalınlığında açın. Daha sona 1 cm'lik şeritler halinde kesin. 5 Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sotelediğiniz mantarı tepsiye yayın. Etin her tarafını 1 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayıp, mantarın üzerine yerleştirin. Etin üstüne 1-2 dilim halka doğranmış domates koyun. Milföy şeritlerini etin etrafına kafes şeklinde yerleştirip, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.