Portakallı Et Sote

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PORTAKALLARIN kabuğunu soyup keskin bir bıçakla içindeki beyaz kısmı çıkarın. Daha sonra jülyen (ince uzun şeritler halinde) doğrayıp kenara alın. Portakalların suyunu sıkıp bir tencereye alın. Ağır ateşte 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Altını kapatıp kenara alın. Diğer taraftan eti bir parmak genişliğinde şeritler halinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve tozşeker ekleyip harmanlayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp portakal kabuklarını kızartın ve kenara alın. Eti geniş bir tavaya alıp sık sık karıştırarak kızartın. Üzerine kızarttığınız portakal kabuklarını ekleyin. Portakal suyu, elma sirkesi, pulbiber ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.