Püreli Patlıcan Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PÜRE için patatesleri haşlayıp ezin. Süt, yağ ve tuzu ekleyip karıştırarak püreyi hazırlayın.
    Patlıcanların kabuklarını soyun. Önce boylamasına sonra enlemesine kesin. Yarım saat tuzlu suda bekletip yağda kızartın. Eti tencereye alıp kısık ateşte yağsız olarak pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine ufak doğranmış biber, haşlanmış mantar, küp doğranmış domates ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanlardan iki tanesini fırın tepsisine ortada boşluk kalacak
    şekilde enlemesine yerleştirin. Diğer iki patlıcanı yine ortada boşluk kalacak şekilde patlıcanların üzerine boylamasına yerleştirin. Boşluğa bir kaşık kavrulmuş etten koyun. Üzerine önce sos sonra bir kaşık püre koyun. Bütün patlıcanları aynı şekilde hazırlayın. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. Peynir eriyince, fırından alıp sıcak
    olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.