Sarımsaklı Bulgur Pilavı Eşliğinde Davet Eti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TEREYAĞINI kızdırıp eti ilave ederek pembeleşene kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin. Etleri bir cam kabın içine alın. Bir kasede az su, domates salçası ve yoğurdu karıştırıp etlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Bulgur pilavı için, taze fasulyeyi verev şeklinde doğrayın ve suda 15 dakika haşlayıp süzün. Nohutları da haşlayıp kabuklarını soyun. Bir tencereye aldığınız 1 çorba kaşığı tereyağında piyazlık doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip 1-2 defa çevirdikten sonra, yıkanmış ve süzülmüş bulguru ilave edin. Domatesi ekleyip hepsini beraber birkaç dakika kavurun. Nohut, taze fasulye ve suyu katın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı tereyağında küçük doğranmış sarmısağı hafif pembeleştirip içine nane ilave edin ve yarısını pilava katıp karıştırın. Bulgur pilavını servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirin. Kalan sarmısaklı yağı etlerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.