Şiveydiz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir gün önceden suda bekletilen nohut ve parça kuzu etini, suda et yumuşayana dek pişirin. Pişme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Soğanları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın. Soğanları, sarımsakla birlikte etli nohuda ekleyerek 10 dakika pişirin. Yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiberi küçük bir tencerede çırpın. Etli nohut suyundan 4 çorba kaşığı alarak bu karışıma ilave din. 1 dakika kaynattıktan sonra etli nohut yemeğine ekleyerek karıştırın. Tavada kızdırdığınız margarine nane ve kırmızıbiber ekleyerek karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kırmızıbiberli sosu gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...