Tiritli Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Haşladıktan sonra süzün ve bir kenara alın. Bulgur, kıyma, yumurta ve 1 su bardağı suyu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayarak
    köfteler hazırlayın. Kemikli eti kalan suda haşlayın. Diğer taraftan halka şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra kavurduğunuz malzemeyi kemikli et suyunun içine ilave edip karıştırın. En son nohut ve köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...