İç harcı için böbrek yağını robottan çekip içine tuz ve pul biber ekleyerek yoğurun. Dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletin. Ayrı bir yerde bulguru sıcak su ile ıslatın. Üzerine kıyma, yumurta, un, tuz, pul biber, kimyon ve kekik ilave ederek iyice yoğurun. Buzdolabında beklettiğiniz iç yağı küçük bilye şeklinde yuvarlayın. Bulgurlu köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapar gibi açın. Bu yağ bilyelerini içine koyup kapatın ve yuvarlayın. Tencereye sıcak su ve tuz ilave edip kaynayan suda köfteleri haşlayın. Süzerek servis yapın.
NOT: Bu köfte halk arasında 'cırt köfte' adıyla da anılmaktadır.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.