Üç Biber Garnitürlü Susamlı Rosto

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ tuzla ovup yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Sürekli çevirerek her tarafını kendi yağında kızartın. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Temizleyip dörde böldüğünüz soğan ve havucu tencereye ekleyin. Tane biberleri, kekiği ve suyla açtığınız salçayı katın. Ocağa oturtup bir buçuk saat pişmeye bırakın. Daha sonra sudan alıp biraz ılıtın ve her tarafına tereyağı sürün. Düz bir zemine susamı döküp rostoyu susama bulayın. Isıya dayanıklı bir kaba alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında susamlar kızarana kadar pişirin. Garnitür için, sıvıyağı bir tavaya alıp jülyen doğradığınız biberleri üzerine ekleyin. Bir iki çevirip renkli tane biberleri ilave edin. Yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Pişen rostoyu servis tabağına koyun. Taze kekik dalları ile süsleyin. Üç renkli biber garnitürü eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...