Veganburger

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Siyah fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp yıkayın. Fasulyelerin üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyelerin içlerindeki suyun uçması için önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika kurutun. 2 Tatlı patatesi kabaca doğrayıp yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Keten tohumunu 5 çorba kaşığı su ile karıştırıp kullanmadan önce 5 dakika bekletin.(Bu karışım yumurta görevini görecektir). 3 Mutfak robotunun haznesine tüm köfte malzemesini (robotunuz küçükse birkaç seferde) ekleyin. Robotunuzu kısa aralıklarla çalıştırarak malzemeyi bulamaç haline getirmeden homojen bir şekilde karıştırın. Karışımı 4 parçaya ayırıp burger köftesi şekli verin. Hafifçe toparlanmaları için 30 dakika kadar buzlukta bekletin. Bir tavayı hafifçe yağlayıp köfteleri önlü arkalı yaklaşık 8-10 dakika pişirin. 4 Hamburger ekmeklerinin her iki yüzüne de hardal sürün. Alt parçaların üzerine istediğiniz sıralamada köfte, domates, soğan, yeşillik ve avokado yerleştirin. Üst parçayı kapatın ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.