Vişneli Pazı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PAZIYI yıkadıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve diri kalacak şekilde haşlayıp sudan çıkarın. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, ince kıyılmış soğan, salça, sıvıyağın yarısı, maydanoz, nane, 1 su bardağı su, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşladığınız pazıların saplarını kesin. Bir adet pazı yaprağını düz bir zemine serip, içine hazırladınız harçtan koyup, sarın. Kalan pazı yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Kestiğiniz pazı saplarını tencerenin dibine yerleştirin ve sardığınızı pazıları üzerine dizin. Tencereye, kalan sıvıyağı, tereyağını ve vişneyi koyun. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. 3 su bardağı sıcak su ilave edip, kısık ateşte 45 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.