SOĞANI incecik doğrayıp tuzla ovun. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyin. İyice yoğurup pirinç, nane ve dereotu ilave edin. Üzerine çok az miktarda su ekleyerek yumuşak bir iç harç hazırlayın. Asma yapraklarını suda bekletip tuzunu alın. Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarın. Tencerenin tabanına birkaç tane asma yaprağı koyup sarmaları dizin. Üzerine kuru vişne serpin. Bir sıra daha sarma dizip yeniden vişne yerleştirin. Sarmalar bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Daha sonra sarmaların üzerine tereyağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Ocağa oturtup ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde tüm terbiye malzemesini çırpın. Sarmanın suyundan bir kepçeyi üzerine ekleyip karıştırın. Yemeği ocaktan indirmeden hemen önce terbiyeyi azar azar üzerine gezdirin. Tencereyi sallayarak karışmasını sağlayın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Yoğurtla birlikte ikram edin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.