Wellington Usulü Bonfile

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bonfileyi hardal, karabiber, kekik, sarmısak, zeytinyağı, bal, şarap ve soya sosu karışımında marine edin. Etin birkaç yerine bıçakla ufak yarıklar açıp, sarmısak yerleştirin. Kızgın bir tavada, yüksek ateşte bonfileyi çevirerek, her tarafı renk alana dek pişirin. Bu işlem hem daha sonraki pişirmede suyunu kaybetmemesini sağlayacak, hem de karamelize lezzeti verecektir. Rulo milföy hamurlarını oda sıcaklığında biraz yumuşayana dek bekletin. Merdane ile hafifçe açıp, uç uca ekleyin. Üstüne bonfileyi yerleştirin. Alt kısmını güzelce kapatıp, eti tamamen sardığınızdan emin olun. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurdan artan kısımlara yaprak formu verin ya da bıçağın ucuyla ruloyu dekore edin. Üzerine bir adet yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında hamur iyice kızarıp, altın rengi alana dek pişirin. Eti kızarttığınız tavada kalan marine malzemesi ile 1 çorba kaşığı tereyağını, 1 su bardağı su ilavesiyle ateşe koyun. İçine soya sosu ve rendelenmiş sarmısak ekleyin. Ilık suda açtığınız 1-2 tatlı kaşığı mısır nişastasıyla birlikte bir-iki taşım kaynatın. Sıcak etin üzerine gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.