Yeşil Ev Usulü Biftek Sarma ve Akdeniz Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sıvıyağı geniş bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sarımsağı ekleyin. Bir dakika sonra da kıyılmış ıspanağı ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Ispanak suyunu çekince kremayı ekleyin. Karıştırıp 1 dakika sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Sıvı yağ, yoğurt, salça, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Biftekleri döverek incelttikten sonra bu karışıma koyup 1-2 saat marine edin. Daha sonra içlerine hazırladığınız ıspanaklı harçtan koyup sarın. Bir fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan, pilavı hazırlamak için, dolmalık biberleri, kabağı ve patlıcanı küp doğrayıp ayrı ayrı kızartın ve kenara alın. Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağı ekleyip kızdırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekince içine, kızarttığınız sebzeleri, naneyi, kekiği, fesleğeni ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin altını kapatıp üzerine bir kağıt havlu yerleştirdikten sonra, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Mantar sosu hazırlamak için, soğan, biber ve domatesi küp doğrayın. Mantarları 4'e bölün. Sıvı yağı kızdırıp sırası ile soğan, biber, mantar ve domatesleri kavurun. Tuz, karabiber ve krema ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Biftekleri servis tabağına alıp üzerine mantar sos dökün. Akdeniz pilavın eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL