Yoğurt Aşı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelİkle köfteleri hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik kıyın. Yağda hafifçe kavurun. Köfte içi kıymasını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun. Baharatlar ve tuzlu yoğurdu ekleyin. Ocaktan alıp, ince kıyılmış maydanoz ve ceviz içini ekleyin. Soğumaya bırakın. Köfte hamuru için, bulguru suyla ıslatın. Rendelenmiş soğan, salça, tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. İyice yoğurun. Un ekleyip, özleşene kadar yoğurun. 1/4 garnitürü, sac oruğu için ayırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin. İçerisine, hazırladığınız içi doldurup kapatın. 14 küçük gülle hazırlayın. 15 su bardağı suyu kaynatın ve pirinci salın. Ardından tuzlu yoğurt ekleyin. Toz bulyon ilave edin. Köfte ve gülleleri ilave edip pişirin. Naneyi yağda yakıp, üzerine gezdirin. Garnitür için: Sac oruğu (bulgurlu hamur) iki beze haline getirin. Şekil verip, arasına köfte içi koyun ve sac üzerinde pişirin. Yoğurt aşı ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.