Kombucha

Doğadan gelen fermente mucize: Kombucha! Canlandırıcı, doğal ve enerjik bir yaşamın sırrını keşfedin her yudumda sağlık, her demle hayatınıza canlılık katın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    3 litre suyu çaydanlıkta kaynatın.

  • 2

    3 yemek kaşığı çayı demliğe koyup çaydanlığın üzerine yerleştirin.

  • 3

    Yeteri kadar kaynayan sudan ekleyin. 15 dakika süre ile demlenmeye bırakın.

  • 4

    Toz şekeri cam bir kavanozun içine alın. Üzerine demlediğiniz çayı süzerek ekleyin ve çaydanlığın altında kalan sıcak suyu ilave edin. Şeker suda çözünene kadar tahta kaşık ile karıştırın. Oda ısısına gelene kadar bekletin.

  • 5

    1 çay bardağı sade kombucha'yı cam kavanoza ilave edin (elinizde kombucha yoksa bu aşamayı atlayabilirsiniz).

  • 6

    Üzerine 1 adet kombucha mayası (scoby) yerleştirin. Kavanozun ağzını temiz bir bezle örtün ve lastik ile sabitleyin.

  • 7

    Fermente olması için oda sıcaklığında ve steril bir ortamda 15-20 gün bekletin.

  • 8

    15 veya 20 gün sonra kombucha mayası (scoby)'nı kavanozdan çıkartın. Kombucha'yı süzgeç yardımı ile cam şişelere doldurup buzdolabında soğumaya bırakın ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.