Turşu, yaşanan coğrafyanın iklimine, o iklimde yaşayan toplulukların geleneklerine göre tatlı, ekşi ve tuzlu olarak değişiklik gösterse de tıpkı ekmek gibi dünyanın ortak lezzet haritasındaki yerini korur. Sizler için farklı lezzetiyle denemek isteyeceğiniz Bamya Turşusu tarifini hazırladık.
4 adet yarım litrelik cam kavanoz ve kapaklarını kaynar suda 10 dakika kaynatın. Karabiber, hardal tohumu, yenibahar, sarımsak, kırmızı biber ve dereotunu kavanozlara pay edin. Üzerlerine yıkanıp sapları biraz kesilmiş bamyaları yerleştirin.
Orta boy bir tencerede su, sirke ve tuzu kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz eriyene kadar karıştırın ve bamyaların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara ekleyin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra karanlık ve serin bir ortamda 2 hafta dinlendirip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.