İncirli Çikolatalı Ekmek
İncirli Çikolatalı Ekmek, tatlı ve zengin aromasıyla dikkat çeken bir fırın ürünüdür. Taze incir parçaları ve yoğun çikolatanın mükemmel uyumu, bu ekmeği hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde vazgeçilmez kılar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru incirleri küçük küpler halinde doğrayın. Biter çikolatayı rendeleyin. Unu yoğurma kabına aktarıp ortasını havuz gibi açın. Üzerine instant maya ve tuz ekleyip harmanlayın. Azara azar su ekleyerek yoğurup, yuvarlayın.
-
2
Hafifçe yağlanmış derin bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayın. Oda sıcaklığında iki katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırın. Daha sonra yoğurup un serpilmiş tezgahta elinizle bastırarak dikdörtgen şeklinde açın.
-
3
Üzerine rendelenmiş çikolata ve doğranmış inciri yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine boylamasına 4 çizik atın. Su sürüp haşhaş tohumu serpin.
-
4
-
5
Nemli bir bez örterek tepside 20-30 dakika daha mayalandırın. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçakla kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL