Pastırma, peynir ve maydanozu karıştırıp kenara alın. Ekmek hamurlarını hafif unlu zemin üzerine alıp birleştirin ve elinizle yuvarlak şekil verin. 7 eşit parçaya bölüp, elinizde yuvarlayarak top haline getirin.
Yine hafif unlu zeminde, merdane yardımıyla veya elle her birini çay fincanı büyüklüğünde açın. Ortalarına pastırmalı harcı pay edip, yuvarlayın. Birleşim yerleri alta gelecek şekilde pişirme kağıdı ile kaplanmış büyük boy kelepçeli kalıba yan yana yerleştirin.
Üzerini mutfak havlusu ile örtüp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda üzerilerine yumurta sarısı sürüp, bir kısmına susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.