Antep Fıstıklı Çörek

Antep fıstıklı tariflerin hepsi birbiriyle yarışır derecede lezzetli değil mi? Çay saatlerinin yanına gidecek tarifiyle Antep Fıstıklı Çörek tarifi sizlerle.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için oda sıcaklığındaki kaymak, dövülmüş Antep fıstığı ve pudra şekerini karıştırıp kenara alın. Hamur için tüm malzemeyi oda sıcaklığına getirip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Daha sonra 8 bezeye ayırın ve az miktarda un serpilmiş zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açıp, üzerlerine iç malzemeden sürün. Rulo şeklinde sarıp, hamurun üst tarafından 2-3 cm bırakarak boylamasına kesin ve oluşan iki parçayı karşılıklı dolayın.

  • 3

    Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.