Ballı Börek

Çayınızı tatlandıracak ballı börek nasıl yapılır? Hem tatlı olsun hem doyursun diyorsanız buyurun size ballı börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Lor peynirini geniş bir kaba alıp üzerine bal, kuru üzüm, ceviz, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın ilave edip karıştırın.

  • 2

    Yufkaları düz bir zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin bir tanesinin uç kısmına hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde katlayın. Açılmasını önlemek için uç kısmını hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufka ve iç harç bitene dek işleme devam edin.

  • 3

    hazırladığınız börekleri bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerine bal gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.